La Comissió Europea concedeix 800.000 euros a Malgrat de Mar per convertir l’Escola Marià Cubí en un edifici energèticament sostenible

Foto: AjMalgrat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

En quatre anys, l’escola pública Marià Cubí de Malgrat de Mar serà un equipament autosuficient. I, és que l’Ajuntament de Malgrat participa en un projecte europeu que preveu aquesta conversió. La idea principal és rehabilitar l’edifici i instal·lar-hi plaques fotovoltaiques que permetin cobrir les necessitats energètiques de tot l’equipament. 

Malgrat de Mar forma part d’un consorci d’entitats internacionals d’Europa, que ha presentat un projecte d’innovació ambiental amb tecnologia de nova creació per aconseguir edificis energèticament autosuficients. Així és com la Comissió Europea ha atorgat 10.558.608,73 euros a la proposta. D’aquests, 796.678,5 euros són per al projecte del municipi veí. A aquesta quantitat s’hi afegiran tots els materials i la tecnologia de nova creació que es farà servir en el projecte. 

Malgrat de Mar participarà en aquest projecte europeu amb la proposta pilot per convertir l’escola Marià Cubí i Soler en un edifici energèticament sostenible. Amb les accions que s’hi facin, es preveu que es generi energia suficient per cobrir les necessitats així com reduir la demanda energètica i alhora millorar la qualitat de l’aire i la capacitat de climatització instal·lant un innovador sistema de ventilació a la façana. 

En resum, es preveu instal·lar 267 metres quadrats de panells fotovoltaics a la façana, 248 més a la teulada, 66 metres quadrats més de panells flexibles a punts concrets de la façana, i 124 més, de panells híbrids, és a dir fotovoltaics i tèrmics,  que serviran per refrigerar l’edifici, entre altres accions. 

Aquest projecte té una durada aproximada de quatre anys i, tot just ara, s’ha començat a redactar el projecte i a dissenyar els materials que es faran servir. L’Ajuntament preveu que l’any que ve es comencin a fer les instal·lacions.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics