Blanes celebra la interculturalitat en el Dia Mundial de la Llengua Materna

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Avui, 21 de febrer, se celebra mundialment el Dia Internacional de la Llengua Materna. Hi ha municipis on hi conviuen ciutadans de moltes nacionalitats diferents i un cas proper és el de Blanes. Concretament, a la ciutat hi viuen ciutadans de 96 països diferents. 

Per celebrar aquesta diversitat cultural i idiomàtica, l’Oficina de Català de Blanes publicarà un conjunt de vídeos preparats per a l’ocasió on els protagonistes són els alumnes de l’Oficina. Aquests es podran veure a través del Facebook de l’Oficina de Català de Blanes, així com de l’Instagram del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Girona.

La intenció principal de la iniciativa és reivindicar la diversitat lingüística com a factor clau per contribuir a l’enriquiment i la cohesió de la comunitat. I, és que, són molts els alumnes provinents d’altres països que aprenen català a Blanes. Segons dades de l’Oficina del Català, l’any passat hi va haver 823 alumnes de diversos països, entre els quals destaquen els provinents d’Hondures, Cuba, Colòmbia, Argentina, Marroc i Gàmbia. 

L’alumnat de la Unió Europea, que significa un menor percentatge en relació a la resta de procedències, compta amb alumnes de França, i d’Alemanya, entre altres països. Finalment, pel que fa als alumnes que provenen d’altres regions de l’Estat Espanyol, la gran majoria prové d’Andalusia.  

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics