URGENT

Malgrat de Mar renova l’espai de la font de la plaça de l’Església amb un mural de Pilarín Bayés

Compartiu aquesta història

Aquesta primavera, l’Ajuntament de Malgrat de Mar remodelarà i modernitzarà l’espai de la font de la plaça de l’Església amb un nou mural. Aquest estarà confeccionat per la dibuixant i il·lustradora Pilarín Bayés i recrearà Malgrat de Mar, la seva història i tradicions, l’arquitectura i els malgratencs. 

Aquesta és una iniciativa que neix de la voluntat de l’alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, de remodelar i donar protagonisme a l’espai de la font que es va crear fa uns vint anys per homenatjar els alcaldes del municipi. 

El mural inclou edificis i espais emblemàtics del poble com la Torre de la Vídua de Can Sala, Ca l’Arnau, La Pilona, la Biblioteca La Cooperativa, el carrer dels Arcs o l’Església, entre altres.També representa tradicions com els gegants, les puntaires, els diables o la sardana i activitats de l’economia malgratenca com els hotels, els càmpings, la indústria tèxtil, la pagesia, els pescadors o les Mines de Can Palomeres. 

Tal com indiquen des de l’Ajuntament de Malgrat, l’artista ha destacat també en la seva visió del municipi personatges il·lustres com Fèlix Cardona, Ramon Turró, Zenòbia Camprubí o mossèn Fèlix Paradeda. El disseny de Bayés ara s’ha de convertir en un mural de porcellana sintètica que s’instal·larà sobre l’actual ceràmica la propera primavera. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics