La Diputació de Barcelona destina 200.000 euros per la restauració del Castell

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La Diputació de Barcelona va aprovar el passat mes de febrer, l’ampliació del Programa sectorial de rehabilitació i millora d’edificis, edificacions i jaciments arqueològics fins arribar als 25 milions d’euros, i que es reparteixen entre les actuacions ja fetes el 2022 (755.000 euros) i les d’aquest 2023 (10.565.134 euros) i les del 2024 (13.800.778 euros).

Aquest augment permet, d’una banda, incrementar els ajuts ja concedits i, de l’altra, concedir-ne de nous amb l’objectiu d’impulsar la rehabilitació, la reforma i la millora dels edificis, equipaments i béns locals amb valors patrimonials.

La majoria d’actuacions incloses en el programa es faran en edificis singulars  d’alt valor patrimonial. Prop de la meitat es realitzaran en castells, palaus, elements defensius, esglésies, monestirs, ponts i aqüeductes. Aquí s’inclou una part de la restauració del Castell de Palafolls que rebrà una subvenció de 200.000. Concretament, es preveu fer les obres de restauració en l’àrea 1 del recinte sobirà i les de l’àrea 7 del recinte jussà.

Palafolls, però, no serà l’únic municipi maresmenc que s’en beneficiarà d’aquesta inversió. En total es faran 12 actuacions a la nostra comarca, entre altres, Premià de Mar també rebrà 200.000 euros per les obres de millora de l’accessibilitat, eficiència energètica i la funcionalitat de l’edifici de Can Manent; Arenys de Mar uns 200.000 més pel canvi de vidreres a l’edifici Xifré i Calella comptarà amb una subvenció de 155.000 euros per la rehabilitació i millora de l’edifici del museu.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics