Blanes comptarà amb el primer Institut Escola al Mossèn Joan Batlle de Ca la Guidó

Foto: Ajuntament de Blanes
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La principal novetat del proper curs 2023-2024 a Blanes és la posada en marxa el primer Institut Escola. Serà a l’actual Escola Mossèn Joan Batlle a Ca la Guidó i Mas Florit. Així ho ha proposat la Generalitat a l’equip directiu que ha acollit amb il·lusió aquesta iniciativa. D’aquesta forma, s’integraran totes les etapes educatives en un mateix centre, infantil, primària i secundària.  

Tal com indiquen des del centre, la transformació per passar a ser un Institut Escola significarà una gran oportunitat de poder donar continuïtat al projecte educatiu. Un dels factors que ha contribuït a què el Departament d’Educació de la Generalitat hagi triat l’Escola Mossèn Joan Batlle per fer-hi el primer IE és la tipologia del Projecte Educatiu que tenen, on serà fàcil d’implementar la continuïtat. 

L’aposta pel nou model educatiu que impulsa el Generalitat s’ha valorat de manera positiva des del centre, ja que les matèries que s’hi imparteixen es podran treballar de manera central. A més, també es considera que d’aquesta manera s’acaba amb el greuge comparatiu que d’alguna manera hi ha amb les escoles concertades, on ja s’hi integren les diferents etapes educatives. El model d’Institut Escola té la intenció d’acompanyar i flexibilitzar les transicions entre les diferents etapes, de manera que es garanteixi una continuïtat en l’atenció educativa, afavorint un model de tutorització específic.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics