URGENT

El turisme es consolida com un dels sectors on ha impactat més la crisi de la covid-19

Compartiu aquesta història

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme ha fet públiques les dades turístiques i l’evolució del sector després de la pandèmia. En aquest sentit, les dades del turisme al Maresme mostren l’impacte de la crisi de la COVID-19, fent variar aspectes com la procedència del turista o el mitjà de transport amb el que es desplaçava a la comarca.

La Covid va canviar totalment les nostres vides i va afectar tots els sectors. Entre altres, el sector del turisme va ser un dels més afectats després que es va restringir la mobilitat de la ciutadania. Tal com mostren les dades de l’Informe anual de la província de Barcelona 2022 amb les dades de 2021, realitzat pel LABturisme de la Diputació de Barcelona, un cop eliminades totes o quasi totes les restriccions, 853.400 viatgers es van allotjar en establiments hotelers l’any 2021. Això representa un 173,8% més que el 2020, quan les mesures sanitàries eren molt restrictives, però un 35,4% menys que el 2019, abans que esclatés la crisi de la COVID-19. Tot i que aquest és el cas dels establiments hotelers, passa el mateix amb els càmpings i amb el turisme rural. 

L’informe mostra que el Maresme és, després del Barcelonès, la comarca amb més volum d’activitat turística, tant en termes d’oferta com de demanda. Una dada que es destaca a l’informe és que el 57,9% dels turistes repeteixen la visita a la comarca del Maresme, mentre que el 37,6% restant és la primera vegada que hi van. L’estada mitjana l’any 2021 va ser de 4,9 nits, superior a les 4,1 del 2020 però inferior a les 7,2 del 2019.

Pel que fa als turistes, el visitant del Maresme l’any 2021 va ser majoritàriament un home (55,1%) de 42,6 anys de mitjana d’edat. L’origen d’aquests, però, va ser un dels aspectes que més va variar: el 59,8% dels turistes que van venir el 2021 residien a Catalunya, un 38,6% més que el 2019, invertint la tendència. En canvi, va baixar el turista provinent de la resta d’Europa que va suposar el 23% del total, un 40,6% menys que el 2019.


More Entrades for Shows: A les Portes de Troia, Això va en sèrie

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics