S’esgoten les places per la donació de sang a Palafolls, però encara hi ha disponibles a Blanes

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Aquest dissabte s’ha preparat una nova jornada de donació de sang a Palafolls. La convocatòria ha estat tot un èxit perquè ja no queden places disponibles per participar-hi. Així, l’Escola de Música i Dansa de Palafolls rebrà aquest proper 11 de març les donacions de gairebé una cinquantena de palafollencs. 

Malgrat que no hi ha vacants disponibles a la vila, les persones interessades en donar sang poden acostar-se igualment al MiD per si els poden atendre i, també, avui i demà a la Biblioteca Comarcal de Blanes on també estan actives dues jornades de donació de sang. La primera d’elles se celebra aquesta tarda a partir de les 16h i s’allargarà fins a les 20h. La següent s’ha preparat per demà i es farà durant tota la jornada, des de les 10h fins a les 14h i des de les 16h fins a les 20h.  

Per participar a la campanya blanenca no és necessària la inscripció prèvia, tot i això, qui vulgui es pot anticipar demanant dia i hora per fer la donació a través dels enllaços habilitats. Des del Banc de Sang s’ha recordat que a Catalunya es necessiten 13.000 donacions per fer front a les necessitats dels pacients. Per remuntar les reserves i cobrir les necessitats de qui necessita sang, es demana a tothom que es trobi bé de salut que vingui a donar sang. 

Segons indiquen, tots els grups són necessaris, però ara especialment calen donacions dels grups A- i 0-, ja que són els que es troben en un estat més crític. En l’actualitat hi ha menys de 6.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Per poder remuntar aquestes reserves, cada dia caldria que es fessin entre 1.100 i 1.200 donacions. 

Recordem que per donar sang només cal dur un document d’identificació oficial, així com no venir en dejú. Com a requisits indispensables, cal tenir entre 18 i 70 anys, així com pesar com a mínim 50 kg. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics