Ja ha arribat el Temps de Pèsols al Maresme

Compartiu aquesta història

És Temps de Pèsols a la nostra comarca, unes jornades gastronòmiques que posen en valor la ‘perla verda’ del Maresme. I, és que els pèsols són un dels llegums amb més tradició al territori maresmenc.

Les jornades del pèsol van començar el passat 10 de març i s’allargaran fins a l’1 de maig. D’aquesta manera abarquen la fi de l’hivern i l’inici de la primavera, el que significa que hi ha més hores de sol i de temps a l’aire lliure.

Aquestes jornades són una bona forma d’impulsar el turisme gastronòmic a la comarca i, és que, mentre durin, es podran gaudir de menús i àpats elaborats amb pèsols del Maresme a banda de poder-los comprar en diverses botigues de la comarca. 

Enguany, els municipis que participen són Pineda de Mar, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Mataró, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar i Vilassar de Dalt. Ho fan de la mà de productors, elaboradors i restauradors que s’encarreguen de tots els processos des que el pèsol és només una llavor fins que és a punt perquè el degustem a la nostra taula.

Recordem que aquestes jornades tenen la finalitat de posar en valor aquest aliment que compta amb un alt valor nutricional. Un llegum que per les seves propietats s’assembla a les verdures i que conté hidrats de carboni, fibra i vitamina B.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.