URGENT

L’ACA i l’ATL invertiran 500.000 euros en la creació d’una mota a Palafolls que permeti reduir el risc d’inundacions

Compartiu aquesta història

En el marc de l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, i l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ahir van visitar l’espai on s’habilitarà la mota de Palafolls. Ho van fer acompanyats del gerent de l’ATL, José Miguel Diéguez.

Aquesta actuació suposa una inversió de 500.000 euros que estan finançats per l’ACA en un 75% i per l’ATL en un 25%. La intenció és aconseguir una reducció del risc d’inundabilitat en aquest tram del riu Tordera, a més d’evitar possibles danys a la dessalinitzadora en cas que hi hagin aiguats.

La proposta inclou reforçar i recréixer  la mota del marge dret de La Tordera,  en una longitud de 700 metres. Tal com ha indicat el director de l’ACA, Samuel Reyes, aquesta era una acció prioritària a Palafolls és per això que han decidit tirar-la endavant a la mateixa vegada que s’amplia la dessalinitzadora. 

Segons indiquen des de l’ACA, l’ampliació de la dessalinitzadora de la Tordera és un dels projectes més importants per incrementar la disponibilitat d’aigua en els propers anys. Segons ha lamentat l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, el projecte d’ampliació afecta a una plana agrícola d’alta producció a Blanes. Tot i això, indica que es posaran tots els esforços en que l’afectació sigui mínima. 

L’ampliació suposarà un increment per quatre de la seva capacitat actual, passant dels 20 als 80hm3, i una inversió de 250 milions d’euros. Pel que fa a les obres, està previst que enguany es puguin licitar i que s’allarguin tres anys. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics