Entra en vigor la prohibició de fer foc en zones properes al bosc

Foc en uns matolls en un marge de la Figuerassa i davant el Geriàtric (2 de juny 2017). RP
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des d’ahir i durant 7 mesos, és a dir, fins al proper 15 d’octubre, s’ha prohibit fer qualsevol tipus de foc en zones properes al bosc sense autorització expressa.

A banda dels diversos incendis que han estat actius els últims dies, la sequera i la situació del sotabosc fan preveure una primavera que pot ser perillosa pel que fa a incendis. Així va indicar-ho Aleix Duran, membre dels ADF de l’Alt Maresme.

Aquesta prohibició inclou que no es poden cremar restes de poda i d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d’Agricultura de la Generalitat. Tampoc es poden fer focs d’esbarjo ni d’altres relacionats amb l’apicultura, i dins de les àrees recreatives i d’acampada i en urbanitzacions només es podrà fer quan s’utilitzin barbacoes d’obra amb mataguspires. 

A més, queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l’inici d’un foc; llançar coets, focs d’artifici o d’altres artefactes que continguin foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics