L’Ajuntament aconsegueix uns 300.000 euros de la Diputació per la instal·lació de plaques fotovoltaiques

Foto: Ajuntament de Palafolls
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

L’Ajuntament de Palafolls ja ha començat a rebre part dels ajuts que s’han demanat per subvencionar la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la vila. La primera ha estat de la Diputació de Barcelona que ha concedit al consistori 290.567, 06 euros per instal·lar les plaques a les cobertes dels edificis municipals. N’ha donat més detalls, l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany.

El mes de gener, l’Ajuntament ja va informar que s’iniciava aquest projecte per primera vegada a la vila. El primer equipament en rebre aquesta inversió va ser el Casal d’Avis amb la instal·lació de plaques solar amb una potència prevista de producció de 30kW. 

Aquesta és una acció que s’emmarca dins del Programa Sectorial de Renovables 2030 i que es divideix en dues anualitats. Per tant, es dotarà a Palafolls de 181.881,27 euros el 2023 i 98.685,79 euros el 2024. L’Ajuntament estava a l’espera de rebre aquesta nova línia de subvencions per poder ampliar la potència del Casal d’Avis i per instal·lar aquest mateix sistema a quatre edificis municipals més que són el Teatre, l’Escola Mas Prats, l’Escola Les Ferreries i el Forroll.

Tal com ha indicat l’alcalde, està previst demanar més subvencions d’aquest tipus per seguir ampliant el parc fotovoltaic a Palafolls i seguir reduint la despesa ambiental i econòmica de la vila. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics