URGENT

Les embarassades de Palafolls podran donar a llum a la nova sala de parts de l’Hospital de Calella

Compartiu aquesta història

Ahir al matí, l’Hospital Sant Jaume de Calella va inaugurar la que serà la nova sala de parts naturals en el marc de l’estratègia de l’atenció al part respectat que es treballa des del servei de Ginecologia i Obstetrícia del centre. Amb aquest nou espai es dona resposta també a la demanda de les gestants del territori, entre elles les de Palafolls, de poder comptar amb un entorn no medicalitzat i ben equipat per atendre el part normal.

L’àrea d’obstetrícia de l’Hospital de Calella comptava, fins ara, amb tres sales de parts convencionals i una de les quals s’ha reconvertit en sala de parts natural. La reforma de l’espai, que ha tingut un cost de 250.000 euros, ha permès tenir una sala moderna i adaptada a les necessitats de les gestants perquè puguin donar a llum en un ambient íntim, còmode i acollidor i amb la seguretat d’estar en un entorn hospitalari en el cas que es produeixi qualsevol imprevist al llarg del part.

Aquest nou equipament està dirigit a les dones que tenen embarassos sense complicacions i per les quals es preveu un part i un naixement de baix risc. L’espai està adequat amb una banyera, un bany amb dutxa, un llit per descansar o utilitzar durant el part, una liana, una cadira de parts i una pilota. Així mateix, els llums són regulables, hi ha fil musical i les parets s’han pintat de color terra amb l’objectiu d’oferir un entorn càlid, de calma i tranquil·litat.

La Dra. Marta Gonzàlez, cap del servei de Ginecologia i Obstetrícia de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, ha destacat la importància de comptar amb una sala com aquesta en un hospital comarcal com el de Calella. 

L’Hospital Sant Jaume de Calella ha atès en l’últim any 719 parts, el 72% han estat parts eutòcics, és a dir, parts normals sense complicacions i sense intervenció instrumental. Recordem que Calella és el centre de referència per a totes les gestants de Palafolls i de les poblacions compreses entre Canet de Mar i Tossa de Mar que han de donar a llum.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics