URGENT

L’Avinguda Països Catalans de Malgrat de Mar torna a estar oberta al trànsit de vehicles

Compartiu aquesta història

Des de divendres, l’Avinguda Països Catalans del Municipi veí torna a permetre el trànsit de vehicles després que a l’octubre es prohibís el pas per iniciar la primera fase del projecte de renaturalització. Aquest és un projecte que va nèixer de la necessitat de substituir l’arbrat que hi havia a la zona, que estava en molt mal estat fisiològic i havia envellit prematurament per una mala adaptació.  Ara, s’han plantat noves espècies d’arbres on estaven els vells i en altres zones del passeig.

A més, el projecte compta amb descompactar completament tota la mitjana central de l’avinguda per a crear-hi un jardí lineal de plantes herbàcies, entapissants i arbustives per configurar un espai de jardí sec. I, és que, la intenció d’aquest projecte de millora consisteix en convertir aquesta avinguda en un connector verd entre la carretera N-II i el Passeig Marítim amb l’objectiu d’incrementar els espais verds urbans. La millora també ha suposat la creació d’un tram de carril bici a la vorera i un tram a la calçada, i s’han fet petites modificacions de vorades i passos per millorar l’accessibilitat de l’espai, entre d’altres accions.

Aquesta, però, només ha sigut la primera fase del projecte i s’han dut a terme al tram comprès entre la rotonda de Can Palomeres i la cruïlla amb el carrer de Joan Maragall. La segona fase completarà el projecte des de Costa Brava fins a la carretera N-II, en el barri de Can Palomeres. Aquest tram suposarà també la millora paisatgística d’un dels principals accessos al municipi. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics