L’Avinguda Països Catalans de Malgrat de Mar torna a estar oberta al trànsit de vehicles

Foto. Aj.Malgrat
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

Des de divendres, l’Avinguda Països Catalans del Municipi veí torna a permetre el trànsit de vehicles després que a l’octubre es prohibís el pas per iniciar la primera fase del projecte de renaturalització. Aquest és un projecte que va nèixer de la necessitat de substituir l’arbrat que hi havia a la zona, que estava en molt mal estat fisiològic i havia envellit prematurament per una mala adaptació.  Ara, s’han plantat noves espècies d’arbres on estaven els vells i en altres zones del passeig.

A més, el projecte compta amb descompactar completament tota la mitjana central de l’avinguda per a crear-hi un jardí lineal de plantes herbàcies, entapissants i arbustives per configurar un espai de jardí sec. I, és que, la intenció d’aquest projecte de millora consisteix en convertir aquesta avinguda en un connector verd entre la carretera N-II i el Passeig Marítim amb l’objectiu d’incrementar els espais verds urbans. La millora també ha suposat la creació d’un tram de carril bici a la vorera i un tram a la calçada, i s’han fet petites modificacions de vorades i passos per millorar l’accessibilitat de l’espai, entre d’altres accions.

Aquesta, però, només ha sigut la primera fase del projecte i s’han dut a terme al tram comprès entre la rotonda de Can Palomeres i la cruïlla amb el carrer de Joan Maragall. La segona fase completarà el projecte des de Costa Brava fins a la carretera N-II, en el barri de Can Palomeres. Aquest tram suposarà també la millora paisatgística d’un dels principals accessos al municipi. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics