URGENT

La Diputació de Barcelona destina 100 milions d’euros en matèria d’ocupació i continua lluitant contra l’atur

Compartiu aquesta història

En els darrers tres anys, la Diputació de Barcelona ha destinat gairebé 100 milions d’euros en polítiques d’ocupació, tot i no tenir competències en aquest àmbit. Aquestes inversions han permès que 236.459 persones hagin millorat la seva ocupabilitat després de passar pel Servei Local d’Ocupació o per les Oficines Tècniques Laborals. A més, ha aconseguit que 77.447 persones hagin trobat feina, que hi hagi hagut 168.025 insercions laborals i que 38.151 empreses hagin rebut assessorament de la Xarxa Xaloc per ajudar-los a seleccionar els millors perfils. 

Tal com ha indicat la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, aquestes dades ‘reafirmen el compromís de la Diputació amb la lluita contra la desocupació, especialment la dels col·lectius en situació de major vulnerabilitat’.

Menor també ha destacat un dels instruments que la Diputació ha creat per disminuir les taxes d’atur, els Plans Locals d’Ocupació. Aquests tenen com a objectius, promoure la contractació de persones en situació d’atur i oferir-los noves oportunitats laborals; reforçar el paper estratègic dels ens locals per contribuir al foment de l’ocupació i al desenvolupament econòmic; i millorar la capacitació i qualificació professional de les persones en situació d’atur, entre altres.

Pel que fa a xifres concretes, el 2022 va haver una taxa total de persones inserides del 27’44%. En el cas del Maresme, la taxa es va situar amb un 20’6%, uns quants punts per sobre del Barcelonès (20’1%) i del Garraf (19’9%), però per sota de l’Alt Penedès (27’5%) i el Vallès Occidental (28’2%), entre altres. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics