URGENT

S’aprova l’inici dels processos administratius per acceptar la donació de Can Gibert a l’Ajuntament de Palafolls

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre, entre tots els punts a l’ordre del dia, destacava l’aprovació de l’instrument preparatori de la donació del recinte de Can Gibert. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient i Patrimoni Rural, Aleix Freixa, va confessar la il·lusió que els fa rebre una donació com aquesta i va posar en valor la generositat dels propietaris del Mas de Can Gibert.

A més, va considerar important destacar com els propietaris de la masia han sabut conservar el llegat que ara formarà part dels veïns de Palafolls. Segons va indicar, ara s’obre un ventall de possibilitats per tal de fer de l’espai un lloc per totes aquelles iniciatives que promoguin i preservin el patrimoni. 

El regidor també va voler deixar constància de les dificultats que l’administració ha tingut per tal de trobar el millor encaix jurídic per poder acceptar aquesta donació. 

Segons va indicar la secretària accidental de l’Ajuntament, aquesta donació mantindrà l’ús de fruit d’ambdós propietaris fins que els dos faltin. Així, l’Ajuntament serà el propietari de la finca, tot i que, hi ha unes clàusules que el consistori ha de complir per tal de mantenir en el temps la propietat d’aquest espai. 

L’oposició va considerar que és una bona oportunitat per l’Ajuntament, tot i que és una gran responsabilitat per part de l’actual i els propers governs. Finalment, el punt va ser aprovat per 6 vots a favor d’ERC i 6 abstencions, 5 de PSC i una de Palafolls en Comú.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics