URGENT

Es sotmet a consulta pública l’elaboració de l’Ordenança de Transparència i Administració Digital de l’Ajuntament de Palafolls

Compartiu aquesta història

El consistori palafollenc té la intenció de garantir la plena incorporació dels mitjans electrònics a la seva activitat administrativa; i la seva transparència i accés a la informació pública, així com establir les conseqüències derivades del seu incompliment, entre altres. És per aquest motiu que està en procés de creació l’Ordenança de Transparència i Administració Digital de l’Ajuntament de Palafolls. 

Abans de la seva aprovació definitiva, però, i amb l’objectiu de garantir la participació ciutadana en la seva elaboració, l’ajuntament ha obert el període per participar en la consulta pública prèvia per demanar l’opinió dels ciutadans i de les organitzacions que es puguin veure afectats per la nova norma. 

La intenció principal d’aquesta consulta és recollir les opinions ciutadanes i, d’aquesta manera, actualitzar la normativa municipal reguladora que hi ha vigent en l’actualitat. En  termes  generals,  aquest  nou  marc  normatiu  ha  comportat  canvis  significatius  en relació a la simplificació administrativa; en l’impuls dels mitjans electrònics; i en la qualitat  de  la  informació. 

Això permetrà que l’Ajuntament de Palafolls tingui una regulació  pròpia  que  concreti  com  s’apliquen  aquestes  normes  i consolidi l’administració digital, la transparència  i  l’accés  a  la  informació  pública. Tot això es farà reforçant  els drets  de  la  ciutadania  en  un context  de  seguretat  jurídica,  eficiència  administrativa  i innovació pública.

Les persones interessades podran fer arribar les seves opinions durant el termini de 10 dies, l’endemà de la publicació a la seu electrònica de l’Ajuntament. Per fer-ho, es poden presentar mitjançant una instància genèrica o qualsevol dels mitjans indicats en l’article 16 de la Llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics