URGENT

S’obre la convocatòria d’ajuts del lloguer per a persones menors de 35 anys

Compartiu aquesta història

L’Agència d’Habitatge de Catalunya ja ha obert la convocatòria 2023 d’ajuts al lloguer per a persones de 35 o menys. Aquestes són subvencions per al pagament del lloguer o la cessió d’ús d’habitatges o habitacions que tenen l’objectiu principal de facilitar l’accés i la permanència a l’habitatge a sectors de població en risc d’exclusió social i facilitar l’emancipació dels joves fins a 35 anys.

En funció del que estableix la convocatòria, l’ajut serà d’un màxim de 250 euros mensuals i un mínim de 20 euros al mes per habitatge. Aquests ajuts els poden demanar totes les persones que, a banda de ser menors de 35 anys, siguin titulars d’un contracte de lloguer d’un habitatge, una habitació o en tinguin la cessió d’ús i els seus ingressos no sobrepassin els 23.725’79 euros a l’any. A més, el preu del lloguer no pot sobrepassar els 950 euros al mes en cas d’un habitatge i els 450 euros en cas d’una habitació.

El termini per presentar les sol·licituds va començar el passat 23 de març i s’allargarà fins al 5 d’abril, ambdós inclosos. Tothom interessat pots tramitar-la de forma telemàtica mitjançant la seu electrònica del CCM a través d’una instància genèrica o a través del portal de tràmits de l’Agència de l’Habitatge. O, sinó, de forma presencial a l’Oficina d’Habitatge del Maresme a Mataró de dilluns a divendres entre les 9h i les 14h.

Pel que fa a la documentació, al web del Consell Comarcal del Maresme trobareu tots els papers que és necessari dur a l’hora de presentar la sol·licitud. Al mateix web també trobareu un apartat de preguntes freqüents per resoldre tots els vostres dubtes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics