URGENT

La Regió Sanitària de Girona posa en marxa el Programa d’atenció a la crisi infantil i juvenil en salut mental

Compartiu aquesta història

Dins els objectius del Pla de Salut 2021-2025, la Regió Sanitària de Girona ha iniciat el desplegament del Programa d’atenció a la crisi infantil i juvenil en salut mental. Concretament, aquest és un pla d’acció d’intervenció a domicili  per persones de 6 a 17 anys en una situació de complexitat, ja sigui per la seva vulnerabilitat sociofamiliar o pel seu estat psicopatològic.

L’objectiu principal d’aquest programa és abordar els casos que necessiten d’una intervenció intensiva però que per aquesta situació de complexitat, els pacients i les seves famílies tenen dificultats per visitar-se als centres de salut mental infantil i juvenil o anar als hospitals de dia, que són els recursos que cobreixen aquest tipus de necessitat, juntament amb les unitats d’hospitalització.

La idea del programa és que les persones rebin una atenció comunitària i de proximitat, intensiva, accessible i continuada, a càrrec d’equips especialitzats. L’equip multidisciplinar estableix un pla terapèutic individualitzat per a la persona i ajustat al seu entorn específic, treballant els aspectes pràctics de la seva vida quotidiana. Així, en aquest procés hi participen un psiquiatra infantil, un psicòleg clínic, un infermer especialitzat en salut mental, un educador social, un treballador social i un terapeuta ocupacional, a més del referent administratiu 

Es calcula que aquest suport tingui una durada d’unes vuit setmanes, amb una mitjana de visites d’entre dos i tres a la setmana, com a mínim. L’atenció és flexible i s’adapta a l’evolució de les necessitats de cada persona i els equips gestionen, si fa falta, l’atenció coordinada amb altres dispositius sanitaris i socials i d’atenció urgent del territori.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics