URGENT

S’obre el termini per sol·licitar el vot per correu per a les eleccions municipals

Compartiu aquesta història

A partir d’ahir i fins al 18 de maig tothom qui vulgui pot fer la sol·licitud per efectuar el vot per correu de les properes eleccions municipals del 28 de maig. 

El requisits per poder exercir el vot per correu són els mateixos que per al vot presencial: ser major d’edat el dia de les eleccions i estar empadronat al municipi en el qual es vol votar. 

Per fer la sol·licitud, cal anar presencialment a una oficina de Correus, acreditar la teva identitat i omplir un formulari on s’indica tota la documentació necessària per demostrar que pots votar. Un cop feta la sol·licitud, l’Oficina del Cens Electoral enviarà, per correu certificat, les paperetes de cada candidatura. Aquesta documentació pot ser rebuda, tant a casa com al lloc de la feina, però sempre serà personalment i i com a molt tard el 21 de maig. 

A partir d’aquí, cadascú ha de ficar dins del sobre la papereta del partir polític a quí vol efectuar el seu vot i retornar-lo a una oficina de Correus que s’encarregarà de fer l’enviament al col·legi electoral que pertoca. La data límit per presentar el vot es el 24 de maig, quatre dies abans de la celebració dels comicis. 

Amb tot, cal destacar que el vot per correu no eximeix la responsabilitat d’entrar al sorteig per formar part d’una mesa electoral. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics