URGENT

Ja ha començat la campanya per presentar la Declaració de la Renda

Compartiu aquesta història

Ahir va començar la campanya de la renda per demanar els esborranys i presentar les declaracions per internet. Els contribuents poden accedir al seu esborrany mitjançant la plataforma digital de l’Agència Tributària, Renda Web i fer les modificacions que pertoquin. En les primeres 24 hores, s’han rebut més d’un milió de declaracions, dels 22 millions que s’esperen.

Aquelles persones que no s’entenguin amb les tecnologies podran fer la declaració via telefònica. Això però, serà a partir del dia 5 de maig. Seguint amb el calendari, el dia 1 de juny s’obrirà el període d’atenció presencial a les oficines, encara que només durarà d’un mes, perquè el dia 30 de juny serà l’últim dia per presentar les declaracions. 

Entre les principals novetats d’enguany destaquen els canvis als plans de pensions. A partir d’ara, la quantitat a deduir-te si tens un pla de pensió individual es redueix a 1.500€. En canvi, si qui fa l’aportació és l’empresa, aquesta augmenta a 8.500€. 

D’altra banda, s’han ampliat les beneficiàries de les deduccions per maternitat, que fins ara només afectaven a les mares que treballaven. A partir d’aquest any, també s’hi poden beneficiar les mares que estaven en un ERTO, les que estaven descansant en un contracte fix discontinu o les que cobraven un cessament de l’activitat perquè van ser haver de plegar per la covid. 

Finalment, un dels dubtes que més preocupa als contribuents són els pagaments fets amb Bizzum. L’Agència Tributària ha recordat que, al igual que les transferències bancàries, els pagaments estan sota control tributari però no s’han de declarar, sempre i quan no es superin els 10.000€ en tot l’any.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics