URGENT

La població de Palafolls s’envelleix, tot i que no al mateix ritme que al Maresme i Catalunya

Compartiu aquesta història

D’acord amb les darreres dades publicades per l’Institut d’Estadística Nacional, l’índex d’envelliment de la població de Palafolls es del 91,01. És a dir, que per cada 100 joves menors de 15 anys hi ha 91 persones de més de 65 anys. La taxa ha pujat gairebé 6 punts respecte l’any anterior, el 2021, en que es va enregistrar un envelliment del 85,04. 

Tot i així, la comparativa s’incrementa si enfrontem les dades 10 anys enrere. El 2012, l’índex d’envelliment del municipi era del 58,6 (32 punts menys que a dia d’avui). 

Malgrat que les dades poden arribar a preocupar, a la resta de municipis de la comarca i Catalunya la taxa és encara més alta. A la comarca del Maresme, l’índex d’envelliment és del 130,5; mentre que a Catalunya la xifra s’eleva fins als 131,3. 

Desgranant les xifres, el percentatge de joves respecte al total de la població ha anat disminuint en els anys. El 2022, els joves han representat un 17,5% de la població, mentre que l’any anterior representen un 18,2%. Fent una ullada enrere en el temps, el 2012 el jovent representava prop del 21% de la població del municipi. 

En canvi, la proporció de gent major al municipi ha anat augmentant. Aquest darrer 2022 han representat el 14,7%, unes dècimes per sobre de l’any anterior, amb un 14,2%. L’augment s’evidencia més en la comparativa per dècades. Fa 10 anys, els més majors representaven el 11,6% de la població gairebé tres punts menys que en l’actualitat. 

D’acord amb l’informe del Consell Comarcal del Maresme, aquestes dades responen a una disminució de la natalitat, l’increment de l’esperança de vida i el saldo positiu dels moviments migratoris (és a dir, estrangers que venen a viure als municipis). 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics