URGENT

El Maresme es consolida com a plató i acull 228 rodatges a 26 municipis de la comarca

Compartiu aquesta història

El Balanç Anual elaborat per la Maresme Film Comission ha posat en relleu que l’activitat audiovisual maresmenca ha retornat a la normalitat després dels dos anys de parèntesi que ha deixat la pandèmia. 

En total, s’han comptabilitzat 298 dies de gravació de 114 produccions cinematogràfiques diferents a la comarca. En el cas de Palafolls, durant el darrer any s’han rodat dos projectes audiovisuals, igualant la xifra del 2021 i superant la dels anys anteriors, en que només es va rodar un projecte. 

A la resta de la comarca, El municipi més demandat ha estat Mataró amb 61 rodatges. Per darrere seu, es situen Sant Vicenç de Montalt i Montgat, amb 23 i 22 rodatges, respectivament. Albert Roca, un dels gestors de la Maresme Film Comission, ha destacat l’augment en el nombre de rodatges a la comarca, que suposa un 25%, i ha celebrat els resultats obtinguts aquest últim any.

Pel que fa les tipologies de projectes, les sèries de televisió han estat el tipus de rodatge predominant, representant un 29,40% del total. Per la seva banda, els espots publicitaris han acaparat un 21,92% de les pantalles, seguit dels llargmetratges (13,60%) i dels programes de televisió (12,72%).

Entre algunes de les produccions que s’han rodat a la nostra comarca hi ha ‘Bienvenidos a Edén’, ‘Bojos per Moliere’, ‘Loli Tormenta’, ‘Un cel de plom’, ‘A través del mar’ i ‘Smiley’.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics