URGENT

El Maridatge dels Sentits torna a convertir el Maresme en referència internacional de la perfumeria

Compartiu aquesta història

El Maresme acull un any més el Maridatge dels Sentits, un esdeveniment únic que aconsegueix convertir la nostra comarca en un punt de referència internacional dins el sector del perfum. El fet que se celebri a Teià també permet fer del Maresme un important aparador de l’enogastronomia amb la DO Alella com a pedra angular i en un element de suport a la floricultura maresmenca.

La VI edició del Maridatge dels sentits se celebrarà del 3 al 7 de maig a Teià i, en aquesta ocasió, tindrà com a fil conductor la bergamota, un cítric molt aromàtic del qual s’extreu una essència molt utilitzada en perfumeria. Segons indiquen des del Consell Comarcal del Maresme, s’ha triat aquesta nota olfactiva com a homenatge pòstum a qui va ser el president del jurat del Concurs Internacional des de la seva creació, el mestre perfumista maresmenc de reconegut prestigi internacional Rossend Mateu.

Entre les activitats que s’han preparat, destaquen el Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent que ha tornat a recollir propostes dels cinc continents i que ja té 12 composicions finalistes que es disputaran els 3 premis del concurs. 

D’altra banda, també ho fa el Sopar dels sentits a quatre mans tindrà lloc el dimecres 3 de maig i anirà a càrrec de la xef biodinàmica del Baix Empordà, Iolanda Bustos, i de Miquel Aldana, cuiner del restaurant masnoví amb estrella Michelin Tresmacarrons.

I, finalment, la cloenda del primer cicle de conferències del projecte Aromateià (divendres 5 de maig) que anirà a càrrec del sommelier Josep Roca del celler de can Roca sota el títol “De la bergamota a Proust. Un viatge aromàtic. Vins sentits i paratges encapsulats”.

Per consultar el conjunt d’activitats que ofereix el VI Maridatge dels sentits entre el 3 i el 7 de maig podeu visitar el web oficial del Consell Comarcal del Maresme.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics