URGENT

Es preveu que la campanya forestal s’avanci un mes sencer 

Compartiu aquesta història

L’allargament de la temporada de calor, a més del canvi de la climatologia, amb un augment dràstic de les temperatures, la falta de pluja i la sequera extrema que pateix la comunitat, ha posat en alerta als cossos de previsió i protecció d’incendis de Catalunya.

Habitualment, la campanya forestal comença la primera quinzena de juny i s’estengui fins a la segona quinzena de setembre. Enguany, es preveu que la campanya s’allargui un mes, començant l’1 de juny i donant-la per finalitzada el 30 de setembre. 

El cap del parc de Bombers Voluntaris de Malgrat, Xavier Estopà, ha alertat de la situació crítica que pateix Catalunya malgrat que considera que la comarca maresmenca no té el risc tan alt. 

Tal com ha explicat Estopà, la decisió tindria sentit en tant que des de principi d’any, hi ha hagut un 60% més d’incendis a la comunitat. 

D’altra banda, Aleix Duran, membre de l’Agrupació de Defensa Forestal Alt Maresme, ha fet una crida la població a anar amb molt de compte i precaució en espais naturals i, sobretot, “molt sentit comú”. 

En aquests moments, s’està executant el Pla de prevenció d’incendis 2022-2025, dotat amb 74 milions. Només el 2023 s’hi destinen 20 milions. Amb tot, les entitats sol·liciten més ajuda i, sobretot, conscienciació i sensibilització per part de la ciutadania. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics