URGENT

Diverses famílies de Palafolls s’uneixen per obtenir la quarta línia de P3 a les escoles del municipi

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana, algunes famílies del municipi s’han unit per tirar endavant diverses accions conjuntes per una mateixa causa. Concretament, estan lluitant per tal que Palafolls obtingui la quarta línia educativa a les escoles de la vila.

Actualment, hi ha tres línies entre l’escola Les Ferreries i l’escola Mas Prats. En aquest sentit, algunes famílies del municipi no estan d’acord amb aquesta distribució i, és per aquest motiu que han començat diverses iniciatives per avançar-se a aquesta decisió que recau en el Departament d’Educació.

Comptar amb només tres línies implica ampliar les ràtios de les classes a les altres aules. En aquest sentit, les famílies consideren que no és viable posar tant nens en una mateixa classe, ja que no permet donar el tracte que cada alumne necessita. Així ho ha indicat Aroa Sánchez, una de les mares de Palafolls.

De moment, han intentat parlar amb inspecció de la zona, des de l’AFA de la llar d’infants es farà una carta a Serveis Territorials, també s’han posat en contacte amb el síndic de greuges i, finalment, han presentat una instància a l’Ajuntament per tal que els ajudin a evitar aquesta mesura.

A banda d’aquestes accions, a partir de la setmana vinent començaran a recollir signatures de les famílies i de les persones que els vulguin ajudar per tal de presentar-les a l’òrgan corresponent i que es mantingui la quarta línia a Palafolls. Sánchez ha avançat que pot col·laborar tothom qui vulgui.

Tot i que aquest any les famílies dels propers alumnes de P3 de Palafolls s’han plantat, no és el primer cop que passa això al municipi. Segons indiquen, en altres ocasions s’han suprimit línies educatives a Palafolls. I, és que, tal com expliquen, el Departament d’Educació només té en compte les preinscripcions en primera instància en comptes de valorar, també, les segones preinscripcions i les inscripcions finals.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics