URGENT

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera fa un pas endavant i aprova 12 noves actuacions

Compartiu aquesta història

Aquesta setmana, la Sala de Plens de l’Ajuntament de Palafolls ha acollit la segona assemblea ordinària de l’Associació Espai Agrari de la Baixa Tordera en què s’ha discutit el full de ruta de cara a aquest 2023. 

En l’assemblea hi han participat els alcaldes i alcaldesses dels municipis de Palafolls, Blanes, Malgrat de Mar, Tordera i Santa Susanna així com els representants de les tres cooperatives agràries que hi ha al territori (La Cooperativa Conca de la Tordera, La Cooperativa Agrària La Baixa Tordera i La Cooperativa Progrés-Garbí). Tots ells van aprovar els nous estatuts, el pla d’actuacions de l’associació per aquest 2023 i els reglaments de la nova marca Espai Agrari Baixa Tordera (EABT), de cessió d’ús del distintiu i la seva normativa especifica. 

Amb el vistiplau de la pagesia de la zona, han establert 12 noves actuacions a desenvolupar. Entre elles hi destaca l’execució d’un obrador compartit, que permetrà a tots els productors de l’espai elaborar les seves collites, l’estudi de la xarxa de reg i drenatge, un pla de relleu agrari específic o un Banc de Terres, que permetrà fer un estudi dels conreus abandonats o en risc d’abandonament, amb l’objectiu de trobar potencials nous usuaris; entre altres actuacions. 

L’Espai Agrari de la Baixa Tordera té per objectiu promocionar i donar suport a l’activitat agrària i activitats complementàries, a banda de promocionar els instruments de cooperació que garanteixin la participació, el debat i la col·laboració de totes les entitats i agents implicats en el projecte i el seu Pla de Gestió i Desenvolupament. Per conèixer aquests i altres dels punts que s’han aprovat podeu consultar el web municipal de l’Ajuntament de Palafolls. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics