URGENT

Se celebra la primera reunió de la taula de prevenció de la RULA

Compartiu aquesta història

Una de les funcions d’aquesta taula de prevenció és fer píndoles informatives, entre els mateixos professionals que hi intervenen, com a mètode formatiu i per ajudar a consensuar en la presa de decisions. 

Aquest dijous 4 de maig, diferents serveis i equipaments de Palafolls s’han reunit per celebrar la primera reunió de la taula de prevenció del projecte de la RULA. De fet, aquesta primera sessió ha començat amb el tema de les pantalles, recentment anomenades TRIC, per posar en context aquesta nova paraula i definir en què consisteix un ús normal, problemàtic o d’addicció. 

A escala municipal, la taula està conformada per representants dels tècnics de Joventut, Educació i Serveis Socials, a més de la Policia Local, els centres educatius i l’Ambulatori. D’altra banda, també hi ha representació, a escala supramunicipal, de Salut Comunitària, Mossos d’Esquadra i el Centre d’Atenció a les Drogodependències. 

Tal com ha avançat la tècnica de Serveis Socials, Judit Puig, en aquesta primera reunió s’ha acordat el plantejament de les futures línies de treball així com les estratègies per abordar les pròximes sessions. 

Com que avui ha estat la primera trobada, han posat en comú els punts forts i punts febles dels diferents àmbits d’actuació, com l’oci nocturn, els serveis educatius o l’ús de les xarxes socials, per detectar les necessitats a treballar. 

Els representants també han acordat que les reunions tindran una periodicitat trimestral i han informat que la propera convocatòria serà cap a mitjan setembre, en una data que encara queda per confirmar. 

Recordem que la RULA és un servei intermunicipal d’atenció i prevenció d’usos de drogues i pantalles en el que participen altres municipis com Malgrat de Mar, Calella i Tordera. En aquest sentit, cada municipi ofereix aquests serveis d’atenció directa una vegada al mes: el primer dimecres del mes ho fa Malgrat de Mar, el segon Palafolls i el tercer i quart ho fan Tordera i Calella, respectivament. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics