URGENT

L’Institut Ramon Turró i Darder de Malgrat de Mar ja ha obert el període de preinscripcions pels programes de formació i inserció 

Compartiu aquesta història

Els PFI són programes de formació dirigits a joves que no estiguin ocupats, que tinguin entre 16 i 21 anys (en el moment d’iniciar el programa) i que no tinguin el certificat d’Educació Secundària Obligatòria (ESO).  Enguany, l’Institut Ramon Turró i Darder disposa de dos programes de formació i inserció, un orientat a la branca de la perruqueria i estètica, el d’Auxiliar d’Imatge Personal, i un altre relacionat amb l’activitat agrària, el d’Auxiliar de Vivers i Jardins. 

Tal com explica el director de l’institut, Jaume Carles és una bona oportunitat educativa per als joves que no han aconseguit el certificat de l’ESO per facilitar el seu accés als cicles de grau mitjà. 

Els PFI tenen una durada formativa de 1.000 hores, 350 de les quals són en centres de treball. A més a més, també disposen de mòduls de formació general en els quals, d’una forma bàsica, tracten temes de les assignatures instrumentals: llengües, matemàtiques, orientació professional i inserció al món laboral. 

Tot i que ara mateix les 16 places disponibles pel PCI d’Auxiliar d’Imatge Personal ja han estat sol·licitades, l’institut encara rep sol·licituds, ja que per adjudicar les vacants, els alumnes han de passar per una entrevista personal, bastant determinant per la concessió de la plaça.  

Per realitzar la preinscripció els interessats han de fer-ho de forma presencial, als respectius centres, amb cita prèvia. En aquesta, hauran de presentar el formulari de preinscripció i adjuntar el llistat ordenat dels centres als quals volen accedir. Així mateix, també hauran d’especificar les circumstàncies especials que acreditin la sol·licitud així com la informació identificativa dels criteris prioritaris que es requereixi.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics