URGENT

L’Arxiu de Palafolls cerca voluntaris per al buidatge i transcripció del padró municipals per al projecte ‘Xarxes’

Compartiu aquesta història

Aquest divendres 12 de maig, a partir de les 19:00 hores, la Biblioteca Enric Miralles acull la presentació del projecte ‘Xarxes: tecnologia i innovació ciutadana en la construcció de xarxes socials històriques per la comprensió del llegat demogràfic’. 

L’objectiu del projecte és recuperar la història local de Palafolls i, per aquest motiu, l’Arxiu de Palafolls cerca persones voluntàries per a executar les tasques de buidatge i transcripció dels padrons municipals d’habitants. Tal com assenyalen, per ser voluntari/ària no cal experiència prèvia, només un dispositiu amb connexió a Internet. 

La iniciativa està impulsada pel Centre de Visió per Computador i el Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest sentit, la presentació comptarà amb la intervenció de la Dra. Joana Maria Pujadas, investigadora principal dels projectes ‘Xarxes’, ‘Epi-desigual’ i ‘Epi-predict’. 

Pel que fa al funcionament del projecte, la metodologia que faran servir comptarà amb l’ús de tecnologies de visió per computador, que permetrà fer un reconeixement i anàlisi dels padrons, prèviament digitalitzats, per tal de transcriure’ls, semiautomàticament. Un cop siguin transcrits, es construirà tota una xarxa social dels habitants registrats. 

La finalitat és digitalitzar el patrimoni històric demogràfic per tal de promoure la reinterpretació de la història del nostre municipi i aconseguir una millor comprensió del nostre passat i fomentar la innovació del present i el futur.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics