URGENT

La Corporació de Salut impulsa una aplicació que permet integrar i intercanviar dades a temps real entre professionals i pacients a domicili 

Compartiu aquesta història

El servei d’Atenció Domiciliària Integral (ADI) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva conjuntament amb l’empresa biotecnològica Better Care, han creat una nova plataforma digital. BC Sentinel és una aplicació que serveix per monitorar i gestionar els pacients a domicili a la vegada que permet integrar, de forma automàtica i a temps real, les dades registrades pels dispositius mèdics. 

La plataforma agrupa dades de diverses fonts: des de la històrica clínica, les introduïdes pels professionals d’ADI a les que generen els mateixos usuaris. L’objectiu és que els sanitaris disposin de la informació d’una forma més senzilla per desenvolupar la seva feina de la màxima qualitat. Tal com ha assenyalat Esther Ferrer, coordinadora assistencial de l’ADI de la Corporació de Salut, l’aplicatiu permet millorar el treball dels serveis mèdics:

En aquest sentit, BC Sentinel consta de dues parts diferenciades. D’una banda, l’aplicació mòbil que utilitza el pacient per introduir les seves dades farmacològiques, les constants vitals i qüestionaris clínics.  I, d’altra banda, els professionals disposen d’un visor clínic on els professionals poden visualitzar els resultats d’aquests mesuratges i enquestes. El responsable de desenvolupament de producte de Better Care, Enric Llopis, el nou aplicatiu permet prendre decisions personalitzades i adaptar els tractaments als pacients. 

Des que va entrar en funcionament, el passat novembre de 2022, ja hi ha 182 usuaris actius, dels quals 74 estan monitorats. D’altra banda, el projecte ha estat condecorat amb diversos reconeixements en el camp de la innovació, entre els quals figuren, la Beca e-HEALTH del COMG o el 3r Premi CSC Impulsa 2022. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics