URGENT

Junts per Palafolls aposta per dotar de reforços a la Policia Local i desenvolupar una Policia de Proximitat 

Compartiu aquesta història

L’alcaldable de Junts per Palafolls, Alícia Álvarez, ha reclamat la necessitat de dotar de més recursos a la Policia Local del municipi i crear un nou cos de proximitat. “Sense tenir la seguretat de la policia no podem tenir seguretat nosaltres”, ha lamentat la cap de llista de Junts, que ha destacat que la figura de la policia de proximitat “s’ha perdut”.

Així ho va dir el passat divendres en una xerrada sobre mobilitat, seguretat ciutadana i ocupacions conflictives en la qual també va participar l’exconseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch. 

Álvarez també va apostar per la generació d’enquestes municipals per obtenir dades adequades sobre la criminalitat del municipi. Tal com va assenyalar l’alcaldable de Junts, les dades actuals són d’abans de la pandèmia i, segons el partit, la criminalitat al municipi ha remuntat, per la qual cosa consideren imprescindible generar aquestes enquestes per assolir una certesa real sobre la criminalitat i la delinqüència. 

Així mateix, la cap de llista de Junts va anunciar la intenció de crear un pla de mobilitat urbana, amb la finalitat d’implementar “mesures de reducció de velocitat de vehicles a les zones més sensibles” del municipi, com és el cas de les urbanitzacions. 

PERCEPCIÓ DE SEGURETAT

Per la seva part, l’exconseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, va assenyalar que “la llibertat no existeix si no hi ha seguretat” i va aclarir que és essencial que els programes polítics ho tinguin compte. En aquest sentit, Buch va destacar que la percepció de la seguretat no és palpable, però permet als consistoris prendre mesures adequades, com millorar la il·luminació dels carrers, impulsar el comerç local o assegurar que hi hagi moviment al municipi. 

La pròxima cita de Junts per Palafolls al calendari és aquest dijous en què l’equip es desplaçarà al Fòrum Palatiolo, a partir de les 16:00 hores, per acostar les seves propostes a la ciutadania.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics