URGENT

Esquerra Republicana mantindria la victòria a Palafolls i podria ampliar la majoria absoluta

Compartiu aquesta història

En cas d’haver celebrat ja les eleccions municipals a Palafolls, Esquerra Republicana tornaria a guanyar-les, fins i tot amb més regidors, dins d’una còmoda majoria absoluta. Així ho indica l’enquesta encarregada per Ràdio Palafolls per conèixer la intenció de vot dels veïns i veïnes del municipi. Tot i guanyar amb una àmplia majoria absoluta, les dades també reflexen que hi hauria un gran nombre de població indecisa amb el seu vot. 

La intenció d’aquesta consulta ha sigut saber les respostes de la població a la pregunta: ‘Si avui hi hagués eleccions municipals a Palafolls, a quin partit votaria?’. Tal com indiquen els resultats, el 28.7% de la població votaria Esquerra Republicana. D’aquesta manera, el partit de Francesc Alemany es reforçaria amb 8 regidors, un més que aquest mandat. 

En el cas del PSC, un 16.3% el votaria i el que suposaria que el Partit Socialista guanyaria entre 4 o 5 regidors. Darrere d’ERC i el PSC se situen els altres partits que es presten a les eleccions (EU, Nosotros, JxP, PP, PSOM) amb un 6.2% de les respostes. D’aquests, el més votat podria guanyar entre 0 i 1 regidor al consistori. 

FONT: Elaboració pròpia

Tot i la majoria absoluta d’ERC, hi ha un 15.5% de la població que no votaria o ho faria en blanc. El que destaca més encara d’aquests resultats, és el nombre de votants que no sap què és el que votaria. El percentatge d’indecisió se situa en el 33.3%, una xifra que se situa, fins i tot, per sobre del percentatge que votaria a Esquerra. 

L’enquesta encarregada per aquesta emissora s’ha desenvolupat entre l’abril i els primers dies de maig a 300 persones per via telefònica. Tots els entrevistats eren majors d’edat, de Palafolls i, per tant, formen part de la població que pot votar el proper diumenge 28 de maig.

FONT: Elaboració pròpia

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics