URGENT

Blanes reprendrà les excavacions al Jaciment dels Padrets per descobrir més sobre la petjada romana

Compartiu aquesta història

Està previst que la setmana vinent es reprenguin els treballs d’excavació al jaciment romà de la Penya dels Padrets de Blanes que van quedar pendents després de la primera etapa. 

Aquesta segona etapa es preveu que permeti continuar descobrint la història del municipi que continua amagada. Durant els pròxims mesos, a excepció del mes d’agost, un equip format pel director arqueòleg, un arqueòleg de suport i 4 auxiliars d’arqueologia, s’encarregarà de continuar recuperant nous vestigis. Segons s’ha previst, l’etapa hauria de finalitzar a mitjan octubre.

La planificació prevista és fer excavacions en profunditat a tres de les zones d’habitatges localitzades durant la primera campanya. També es farà una excavació en extensió a tota la zona que envolta els espais localitzats, per investigar quines estructures hi ha per sota la superfície.

Igual que ja es va fer amb la primera campanya del 2022, enguany també s’obrirà la possibilitat a què puguin participar equips de persones voluntàries. Aquestes, sota direcció professional, podran participar en els diferents torns que s’elaboraran en funció del nombre de persones inscrites perquè pugui prendre’n part el nombre més gran possible.

Les jornades s’allargaran des de les 9 del matí fins les 13:30h, i l’únic requisit que es demana és tenir més de 18 anys. En cada jornada treballaran tres persones al jaciment i dues al laboratori, i cada voluntària o voluntari pot inscriure’s per fer-ho en més d’una ocasió, tan sols ho han d’especificar.

Les inscripcions es poden fer del 16 al 26 de maig. Hi ha dues maneres d’apuntar-se: en línia o presencialment. Per aquesta segona opció cal anar a l’Arxiu Municipal i per fer-ho online, a través de l’enllaç creat per Participació Ciutadana i Promoció de la Ciutat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics