Els accidents laborals augmenten al Maresme i 4 treballadors perden la vida durant el 2022

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

La xifra de sinistralitat laboral a la comarca del Maresme va patir un increment interanual del 2,16%. D’acord amb les darreres dades publicades per l’Observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal, corresponents al 2022, tot i l’augment de les víctimes, l’increment no ha afectat a totes les modalitats de sinistres laborals. 

L’any passat es van registrar 7.369 accidents relacionats amb la feina, el 91,2% dels quals es van produir en el decurs de la jornada laboral.  La resta va tenir lloc durant el trajecte d’anada o tornada de la persona al seu lloc de feina.

Pel que fa als accidents en jornada laboral que van resultar amb baixa van augmentar un 7,80% fins a situar-se als 3.800. En canvi, els sinistres que no van implicar una baixa laboral, es van reduir fins als 2.927 (-5,73%). D’altra banda, on l’augment va ser més notable va ser als accidents fora de la jornada laboral, també coneguts com a in itinere, que van presentar un increment del 10,12%, elevant la xifra total als 642. 

En aquest sentit, la majoria dels accidents van ser lleus, tant aquells que van implicar una baixa laboral com per als que van registrar-se in itinere. Malgrat tot, la xifra de morts durant l’any es va duplicar fins a arribar a un total de quatre, tres de les quals van ser durant la jornada laboral mentre que una va ocórrer en el trajecte d’anada o tornada.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics