URGENT

Protecció Civil activa l’alerta del pla INUNCAT per pluges intenses

Compartiu aquesta història

Protecció Civil de la Generalitat va activar ahir a la tarda l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges que poden ser intenses durant la jornada d’avui a qualsevol comarca catalana, i especialment al litoral i prelitoral central i al Prepirineu.

En aquest sentit, aquest matí Palafolls s’ha llevat amb alguns equipaments i locals municipals on l’aigua ha entrat aquesta nit i amb algunes complicacions en el trànsit. Tot i això, la Policia Local informa que no s’ha hagut de fer cap actuació urgent en matèria de seguretat.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es preveuen pluges intenses al llarg del dia, que podran superar els 20 l/m2 en 30 minuts. La franja horària en què s’ha previst una intensitat més elevada és entre les 8 hores del matí i les 20 hores. I els xàfecs podran anar acompanyats de tempesta i localment de calamarsa o pedra.

Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania molta precaució en la mobilitat per les zones que es puguin veure afectades per aquest episodi de precipitacions, i també en les activitats a l’aire lliure. Per més consells davant pluges com les d’avui, podeu trobar tota la informació al web del Departament d’Interior.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics