URGENT

El nou CAP de salut i la seguretat ciutadana dos dels temes més discutits en el Debat de Caps de Llista al Teatre

Compartiu aquesta història

Ahir al vespre el Teatre de Palafolls va omplir-se de públic un cop més. En aquesta ocasió, els palafollencs i palafollenques van assistir al debat de caps de llista que organitzava Ràdio Palafolls en motiu de les eleccions 2023 d’aquest diumenge.

Els caps de llista que es presenten als comicis d’enguany van posar en comú la feina feta aquests quatre anys i van valorar diferents aspectes relacionats amb l’economia, els tributs, la ciutadania i el patrimoni. El debat, però, no va estar exempt de polèmiques perquè els participants van aprofitar per criticar les accions dels companys i posar en entredit algunes de les seves propostes.

Entre d’altres, es va tractar el tema de la seguretat ciutadana i el PSC de Joan Vila va exposar la seva proposta d’impulsar la Policia de Proximitat. Per la formació és important comptar amb aquesta variant del cos per reforçar la seguretat a Palafolls.

Juan Andrés Osorio, cap de llista d’Esquerra Unitària, però, va recordar la necessitat d’estar també als barris. Així va ser com va preguntar-se on estan les motos elèctriques que abans s’utilitzaven a Palafolls.

La formació també va proposar la implementació d’una furgoneta de la Policia Local que passi pels barris, carrers i urbanitzacions del municipi ajudant les persones que ho necessitin. Un exemple que van posar va ser el de les víctimes d’agressions sexuals. Alícia Álvarez, alcaldable de Junts per Palafolls, va posar en valor l’existència d’un cos especialitzat en aquest tipus de delictes i va considerar que una furgoneta és ‘inviable’ i un ‘insult’ per les víctimes.

Una de les propostes més sonades aquesta campanya electoral ha estat la voluntat per part del PSC de crear un espai de salut al costat del CAP. En aquest sentit, l’actual alcalde de Palafolls i alcaldable d’ERC, Francesc Alemany, va preguntar al candidat socialista quina era la viabilitat del projecte tenint en compte alguns factors que creu que el PSC no ha valorat a l’hora de proposar la idea. Entre ells destaquen el nombre de persones que poden utilitzar un equipament com el plantejat i el fet que els terrenys on es vol construir estan cedits al Servei Català de la Salut per construir el CAP. Segons va indicar,els dos projectes no són viables en el mateix espai. 

Entre les intervencions del Partit Popular, una de les més destacades va ser durant el minut d’or dels partits. El candidat popular, Marc Arguilé, va aprofitar el seu minut per respondre les acusacions que s’han fet cap a ell i la seva formació per part del president nacional de Nosotros.

Arguilé, però, no va ser l’únic qui va respondre a altres partits deixant de banda les seves propostes electorals. En el cas de Palafolls Som, Mònica Armada també va mostrar el seu descontentament amb Joan Vila després que, segons ella va considerar, s’insinués que el partit socialista podia aconseguir millors resultats que altres formacions per tenir un gran partit darrere.

Jordi Caparrós, alcaldable de Nosotros, es va sumar a la reivindicació d’Armada. En el seu cas ho va fer contra la candidata de Junts per Palafolls.

El debat va finalitzar després de més de dues hores i mitja i es va poder seguir en directe des del 107.7 FM, des del web de Ràdio Palafolls i del perfil de Facebook de l’emissora. Tot i això, el podeu recuperar al següent enllaç.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics