URGENT

Guardonen la palafollenca Laura Méndez pel millor Treball de Recerca en Medicina de la UdG

Compartiu aquesta història

El passat dimecres 24 de maig, la jove estudiant palafollenca, Laura Méndez, també col·laboradora del programa Minut a Minut de Ràdio Palafolls va ser guardonada amb el premi a millor Treball de Recerca en Medicina de la Universitat de Girona (UdG). 

Tant ella com els altres guanyadors de la convocatòria obtenen una ajuda per l’import dels crèdits matriculats en el primer any d’alguna de les titulacions ofertes per la UdG l’any que ve. D’altra banda, s’assumeixen els costos de la divulgació del treball a banda de fer una aportació econòmica als estudiants de 500 euros, encara que una part se l’endú el tutor (100 €) i una altra el centre de secundària (100 €). 

La Laura ha assenyalat que el guardó “li va agafar per sorpresa”. El seu treball es titula ‘La neurociència de l’embaràs. Com canvia el cervell de la mare?’ i la professora que l’ha tutoritzat és la Montserrat Rodríguez de l’Institut Font del Ferro. La investigació que li ha valgut el premi gira entorn de l’estudi dels canvis neurològics de les dones quan estan embarassades.

Preguntada per si utilitzarà el premi per estalviar-se la matriculació al grau universitari, la Laura ha explicat que vol estudiar medicina i que prefereix anar a Barcelona. Tot i això, ha assegurat que la nota de tall de la Universitat de Girona és una més baixa, i que si no hi arribés, podria repensar-ho. 

L’acte d’entrega dels premis, que enguany celebren la 24a edició, va tenir lloc a la Sala Graus Pep Nadal de l’edifici Sant Domènec, al Campus Barri Vell. A banda de la Laura, deu estudiants més van ser guardonats amb els premis atorgats pel Consell Social de la Universitat de Girona. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics