L’Ajuntament de Palafolls habilita tres boques més d’incendi a la zona de Ciutat Jardí i Sant Genís

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El consistori ha posat en funcionament tres hidrants més per permetre que els bombers disposin de més punts de càrrega d’aigua en cas d’incendi a la zona. Aquests hidrants o boques d’incendi són aparells hidràulics que van connectats a la xarxa general de distribució d’aigua que s’utilitza a l’hora de subministrar als cossos d’emergència en cas d’incendi. 

La problemàtica a les urbanitzacions és que la xarxa d’aigua no té el diàmetre ni el cabal ni la pressió suficient per alimentar una d’aquestes boques d’incendis o perquè les cubes dels bombers puguin carregar els dipòsits d’aigua. 

Per aquest motiu, un dels hidrants s’ha col·locat al carrer Olivera, sota del dipòsit d’aigua soterrat. D’aquesta forma, a causa de la diferència d’alçada, s’aconseguirà generar la pressió necessària perquè, en cas d’incendi, la cuba pugui carregar-se de forma ràpida i directa des del dipòsit. 

La segona de les boques d’incendi s’ha instal·lat a l’entrada de Can Gibert, a la cruïlla de la carretera de Sant Genís amb l’accés al Caravanning Club. En aquest cas, la canonada d’alimentació sí que disposa de capacitat per exercir un subministrament adequat a l’hidrant. Pel que fa al tercer i últim, està disponible al costat de la depuradora, darrere de l’empresa Esteba Fustes i Ferreteria. 

D’altra banda, l’Ajuntament també ha anunciat que, recentment, s’ha soterrat el tub provisional i superficial que va ser col·locat a les escales que connecten els carrers de Sant Joan i Canigó del barri de Sant Lluís, arran d’una fuita en la canonada anterior. Així mateix, aprofitant l’actuació, s’ha canviat el tub del tram superior, a les escales que uneixen els carrers Canigó i Mas Estornell. En ambdós casos s’ha instal·lat una canonada de diàmetre superior, per tal d’assolir un millor repartiment i distribució de la xarxa d’aigües al barri. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics

http://twitter.com/radiopalafolls