URGENT

L’Ajuntament de Palafolls habilita tres boques més d’incendi a la zona de Ciutat Jardí i Sant Genís

Compartiu aquesta història

El consistori ha posat en funcionament tres hidrants més per permetre que els bombers disposin de més punts de càrrega d’aigua en cas d’incendi a la zona. Aquests hidrants o boques d’incendi són aparells hidràulics que van connectats a la xarxa general de distribució d’aigua que s’utilitza a l’hora de subministrar als cossos d’emergència en cas d’incendi. 

La problemàtica a les urbanitzacions és que la xarxa d’aigua no té el diàmetre ni el cabal ni la pressió suficient per alimentar una d’aquestes boques d’incendis o perquè les cubes dels bombers puguin carregar els dipòsits d’aigua. 

Per aquest motiu, un dels hidrants s’ha col·locat al carrer Olivera, sota del dipòsit d’aigua soterrat. D’aquesta forma, a causa de la diferència d’alçada, s’aconseguirà generar la pressió necessària perquè, en cas d’incendi, la cuba pugui carregar-se de forma ràpida i directa des del dipòsit. 

La segona de les boques d’incendi s’ha instal·lat a l’entrada de Can Gibert, a la cruïlla de la carretera de Sant Genís amb l’accés al Caravanning Club. En aquest cas, la canonada d’alimentació sí que disposa de capacitat per exercir un subministrament adequat a l’hidrant. Pel que fa al tercer i últim, està disponible al costat de la depuradora, darrere de l’empresa Esteba Fustes i Ferreteria. 

D’altra banda, l’Ajuntament també ha anunciat que, recentment, s’ha soterrat el tub provisional i superficial que va ser col·locat a les escales que connecten els carrers de Sant Joan i Canigó del barri de Sant Lluís, arran d’una fuita en la canonada anterior. Així mateix, aprofitant l’actuació, s’ha canviat el tub del tram superior, a les escales que uneixen els carrers Canigó i Mas Estornell. En ambdós casos s’ha instal·lat una canonada de diàmetre superior, per tal d’assolir un millor repartiment i distribució de la xarxa d’aigües al barri. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics