URGENT

El PSC es converteix en la primera força política al Consell Comarcal del Maresme empatat a escons amb Junts

Compartiu aquesta història

Aquest mandat, 8 forces polítiques ocuparan l’hemicicle del Consell Comarcal del Maresme. ERC, Junts per Catalunya, PSC, PP, Comuns i CUP repetiran, tot i que amb diferent representació. Per la seva banda, ha desaparegut Ciutadans i han entrat dues noves forces, VOX i Ara Pacte Local, la plataforma municipalista creada per El PDeCAT i Ara Catalunya.

FOTO: Elaboració propia

El PSC s’ha alçat com a primera força després de guanyar un representant, i està empatat a escons amb Junts, que n’ha guanyat 3. Ambdós comptaran amb 9 escons cadascú. D’altra banda, ERC, que ocupava la primera posició en el darrer mandat, ha caigut relegada a la tercera posició amb 8 representants, després d’haver-ne perdut 4. 

Per la seva banda, el PP ha guanyat un representant i tindrà 2 escons, els mateixos que han aconseguit mantenir els Comuns. En canvi, la CUP n’ha perdut un i comptarà amb la mateixa representació que Vox i Ara Pacte Local que entren, per primer cop en el Consell, amb un escó cadascú. 

El plenari del Consell Comarcal es reparteix comptabilitzant 2/3 dels vots assolits per cada formació política o agrupació d’electors en el Maresme, a banda d’1/3 del nombre de regidors que cada partit ha obtingut en el conjunt dels 30 ajuntaments maresmencs.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics