URGENT

El turisme estranger a Palafolls cau un 4,1% en el primer trimestre de l’any

Compartiu aquesta història

D’acord amb el darrer informe sobre l’evolució mensual del nombre de turistes estrangers, publicat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, la xifra de turistes a Palafolls, durant el primer trimestre de l’any, ha disminuït un 4,1%, respecte a l’any anterior. Durant els tres primers mesos de l’any, Palafolls ha acollit a 1.825 persones d’origen estranger, 78 turistes menys que en el darrer any, encara que 530 més que el 2021. 

Els turistes que més han visitat el nostre municipi durant aquest període de temps són d’origen francès, alemany i neerlandès. En concret, un 36,98% són de França mentre que el 20,98% han arribat des d’Alemanya. Així mateix, Països Baixos registra un 18,14% de les visites i un 12,01% pel que fa a Itàlia. De la resta dels països, sorprenen els 62 suecs que han passat per la nostra vila durant aquest trimestre, que corresponen a un 5,86% del total de visitants. 

Quant a escala comarcal, el Maresme ha rebut 72.391 turistes durant el primer trimestre de l’any, que representa un creixement del 47,15% dels turistes a la zona. El passat any s’havien comptabilitzat 49.187 visites, mentre que el 2021 van ser 26.195. Els països que dominen les visites són França (31,4%), Països Baixos (15,19%) i Alemanya (12,94%), respectivament. 

D’altra banda, els municipis que més visitants han rebut en els tres primers mesos de l’any són Mataró (20,71%), Calella (14,47%) i Santa Susanna (8,75%), respectivament. Tot i això, en termes anuals, el municipi de Malgrat de Mar és un dels que més visitants estrangers rep. 

Els resultats són calculats per l’Institut Nacional d’Estadística utilitzant una metodologia experimental basada en el posicionament dels telèfons mòbils i les pernoctacions basades en la connexió a la xarxa de les companyies espanyoles. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics