URGENT

Ja es pot demanar el vot per correu per a les eleccions generals

Compartiu aquesta història

Des que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar l’avançament de la data de les eleccions al proper 23 de juliol, milers d’espanyols han demanat efectuar el vot per correu, tenint en compte que molts d’ells potser es troben de vacances el dia de les eleccions. 

Recordem que els requisits per poder exercir el vot per correu són els mateixos que per al vot presencial: ser major d’edat el dia de les eleccions i estar empadronat al municipi en el qual es vol votar. 

Per fer la sol·licitud, cal anar presencialment a una oficina de Correus, acreditar la teva identitat i omplir un formulari on s’indica tota la documentació necessària per demostrar que pots votar. Un cop feta la sol·licitud, l’Oficina del Cens Electoral enviarà, per correu certificat, les paperetes de cada candidatura. Aquesta documentació pot ser rebuda, tant a casa com al lloc de la feina, però sempre serà personalment i i com a molt tard el 13 de juliol. 

A partir d’aquí, cadascú ha de ficar dins del sobre la papereta del partir polític a quí vol efectuar el seu vot i retornar-lo a una oficina de Correus que s’encarregarà de fer l’enviament al col·legi electoral que pertoca. La data límit per presentar el vot és el 19 de juliol. 

Tot i poder votar per correu, cal destacar que fer-ho no eximeix la responsabilitat d’entrar al sorteig per formar part d’una mesa electoral. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics