URGENT

Els embornals de Malgrat de Mar recorden a la població que ‘Aquí comença el mar’ 

Compartiu aquesta història

El setembre passat l’Ajuntament va  posar en marxa una campanya de sensibilització i prevenció sobre la contaminació marina. Amb el títol ‘El mar comença aquí’ volien conscienciar la població del fet que el mar no comença on entra en contacte amb la sorra, sinó molt abans, i que es pot evitar embrutar-lo.

Al llarg d’aquest curs escolar, els alumnes de 4t d’ESO de l’assignatura optativa de plàstica de l’Institut Ramon Turró i Darder han treballat en aquesta campanya. Durant aquests mesos han dissenyat missatges de conscienciació i aquesta setmana han començat a pintar-los al costat dels embornals amb l’objectiu de recordar que no s’hi ha de llençar res perquè “El mar comença aquí”.

La iniciativa a l’institut es va posar en marxa al setembre amb un taller, en el qual la il·lustradora naturalista Victoria Cataldo, va explicar i ensenyar als alumnes de 4t d’ESO com dibuixar cetacis i fauna marina a partir d’esquematitzar la seva forma. Cataldo va transmetre’ls com a través de l’art i de la il·lustració es pot fer arribar a la ciutadania el missatge de la conscienciació i prevenció sobre la contaminació del mar. Aprofitant aquests coneixements, els alumnes han deixat volar la seva imaginació per crear els missatges que ara llueixen als embornals del municipi veí.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics