URGENT

Una quarantena d’estudiants de Palafolls s’enfronten a la primera jornada de la Selectivitat

Compartiu aquesta història

Ha arribat el dia que els futurs universitaris porten esperant amb nervis i expectació, en les darreres setmanes. Aquest dimecres una quarantena d’alumnes de l’Institut Font del Ferro de Palafolls han començat les proves d’accés a la universitat a Catalunya (PAU). 

Els exàmens es portaran a terme en tres dies, de dimecres a divendres, en què els estudiants palafollencs han intercanviat les seves aules habituals per les de l’Institut Lluís Companys de Tordera. 

Aquest matí, la primera prova a què s’han hagut d’enfrontar els joves estudiants ha estat la de llengua castellana i literatura. La Laura Méndez i la Carla Jiménez, dues de les estudiants que s’hi han enfrontat, han confessat als micròfons de Ràdio Palafolls que han entrat amb molts nervis, però que n’han sortit “satisfetes”.

Tanmateix, durant la jornada d’avui també s’han examinat de la matèria de llengua estrangera i a la tarda serà el torn d’algunes de les matèries específiques de modalitat. Dijous serà el torn de la prova d’història mentre que divendres els futurs universitaris tancaran la fase general amb l’examen de llengua catalana i literatura. La Carla i la Laura han assenyalat que tot i que “s’han tret un pes de sobre”, encara queden una mica de nervis. 

Els resultats dels exàmens es publicaran el 22 de juny al Portal d’Accés a la Universitat. Serà llavors quan comenci la sol·licitud de revisió, que s’acabarà el dia 26 del mateix mes. En aquest cas, el resultat se sabrà el 6 de juliol i es podrà veure l’examen entre el 6 i el 10 de juliol.

Amb tot, la preinscripció universitària per al curs vinent serà del 6 al 30 de juny (ambdós inclosos), i del 6 al 8 de juny per a majors de 45 anys. La primera assignació de places universitàries serà el 12 de juliol, i la matrícula dels assignats en primera preferència, del 14 al 19 de juliol (ambdós inclosos).

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics