URGENT

Trobades intergeneracionals entre alumnes de Primària i gent gran a Malgrat de Mar

Compartiu aquesta història

Des d’ahir i fins dijous, alumnes de segon cicle de Primària de totes les escoles de Malgrat de Mar i persones majors de les residències del poble s’han conegut en persona i comparteixen una estona parlant, passejant o jugant. Aquesta trobada intergeneracional s’emmarquen en l’acte final de la iniciativa “Una carta i un moment feliç”, en el qual 227 alumnes de 3r i 4t de Primària s’han estat intercanviant correspondència amb 112 persones grans, durant el darrer curs escolar. 

En aquest sentit, al llarg de la setmana, infants i gent gran es reuneixen, es poden conèixer en persona i comparteixen un matí. Així mateix, els alumnes de les escoles fan un lliurament d’un dibuix relacionat amb les seves converses per escrit i després comparteixen una estona intergeneracional dinamitzada amb jocs tradicionals i de taula. 

Ahir es van trobar al Parc de Can Campassol alumnes de les escoles Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i Soler amb els residents del Centre Geriàtric Malgrat i avui ho han fet, els alumnes de l’Escola Vedruna i les persones grans del Centre del dia Malgrat. Demà dimecres, a la trobada intergeneracional hi participaran alumnes de l’Escola Fonlladosa i residents de la Toy. El dijous es clouran les trobades al Parc Francesc Macià amb mainada de l’Escola Maristes Sant Pere Chanel i persones de la Residència Natzaret. 

L’objectiu de la iniciativa és combatre la solitud no volguda i l’aïllament que pateixen algunes persones que viuen a les residències. La idea és apropar i connectar la gent gran i els infants, a través d’activitats lúdiques i educatives, i alhora fomentar la socialització intergeneracional i treballar valors com el respecte, l’empatia i la solidaritat amb els més joves.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics