Aquest dissabte es constitueix el nou govern municipal pel període 2023-2027

Compartiu aquesta història

Després del darrer ple extraordinari pel tancament de les actes del mandat 2019-2023, celebrat ahir al vespre, en el qual també va tenir lloc el comiat dels regidors i regidores sortints, l’Ajuntament de Palafolls es tornarà a reunir en una nova sessió. Aquest dissabte al migdia, el consistori celebrarà el ple d’investidura del nou govern de Palafolls, en el qual es nomenarà el nou alcalde del municipi pel mandat 2023-2027. 

El ple tindrà 6 punts a l’ordre del dia entre els quals hi haurà la constitució de la mesa d’edat, amb el membre més jove i el més adult del plenari. Continuarà amb el jurament o promesa dels regidors i regidores electes així com la declaració de constitució de la corporació, l’elecció de l’alcalde o alcaldessa i la presa de possessió del càrrec. 

Segons la llei, la constitució dels ajuntaments té lloc vint dies després de la celebració de les eleccions. En el ple els 13 regidors votaran quin cap de llista volen triar per ocupar l’alcaldia. Si algun d’ells obté almenys 7 vots (corresponents a la majoria absoluta a Palafolls), serà investit. En cas contrari, el candidat de la llista més votada, és a dir, Francesc Alemany (ERC) es convertirà en alcalde. 

Recordem que els regidors electes per part d’ERC són Francesc Alemany, Susanna Pla, Jordi Villaret, Marta Alabart, Aleix Freixa i Silvana Ballbé; mentre el PSC inclou a Joan Vila, Dolors Agüera, José Luis Moreno, Martí Victòria i Carme Oliver; així com Mònica Armada i Francesc Tresserras en representació de Palafolls SOM. 

D’altra banda, en els pròxims dies tindrà lloc el ple de cartipàs, on es desvetllarà la cartera del nou equip de regidors i regidores que acompanyaran l’alcalde en els quatre anys vinents. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.