Can Batlle anuncia la programació d’activitats per ‘L’Estiu Jove’ 

Compartiu aquesta història

Un any més, el Local Jove de Can Batlle ha anunciat el calendari de les propostes d’activitats d’oci i lleure per als adolescents del municipi. Enguany, l’Estiu Jove tornarà a disposar de les exitoses activitats lúdiques del projecte ‘Joves en Marxa’ i les sortides històriques a Water World i Port Aventura. Així mateix, aquest estiu incorporen com a principal novetat una vessant més formativa amb la posada en marxa del Curs de Premonitor. 

En aquest sentit, Can Batlle ha impulsat un Curs de Premonitor, de forma totalment gratuïta, titulat ‘Inicia’t en el Món del Lleure’. Tot i que no és una formació regularitzada i que, per tant, no expedeix cap títol, l’objectiu del curs és que els joves interessats en el món del lleure puguin dur a terme una fase prèvia al Curs de Monitor, que requereix ser major d’edat per cursar-lo. Tal com ha explicat el tècnic de Joventut, Albert Muñoz, a la formació s’impartiran les nocions bàsiques i es donarà a conèixer en què consisteix el món del lleure.

La formació serà a càrrec de la mateixa Àrea de Joventut, amb els dinamitzadors de Can Batlle, i està adreçada a una quinzena de nois i noies de 16 i 17 anys. El curs tindrà lloc la primera setmana de juliol, entre els dies 3 i 7, i l’11 i 13 del mateix mes. Des de l’àrea de Joventut han recordat que les places són limitades i que les inscripcions finalitzen aquest pròxim divendres. Per fer la sol·licitud, els interessats s’han d’acostar, presencialment, a Can Batlle per emplenar el full d’inscripció. 

D’altra banda, Can Batlle també ha anunciat el retorn del ‘Joves en Marxa’. La iniciativa va néixer com a resposta al rebuig per part dels adolescents respecte als casals d’estiu tradicionals, on han de seguir un calendari estricte i un horari rígid. Muñoz l’ha qualificat de “casal a la carta” perquè dona total llibertat d’organització al jovent. 

En aquest sentit, les activitats tindran lloc dia sí, dia no — dies 10, 12, 14 i 18 de juliol—, per respectar el ritme dels adolescents. A més, el seu horari serà flexible i adaptat a les demandes del jovent. Amb tot, també està prevista una sortida final els dies 20 i 21 en la qual els joves passaran una nit fora de les seves cases. Tot i això, per temes de logística i a l’espera de les indicacions de la Generalitat, encara no s’ha acabat de confirmar. 

Pel que fa a les inscripcions, novament, s’hauran de fer de forma presencial, i caldrà emplenar un full d’inscripció que ja està disponible a les instal·lacions del Local Jove de Can Batlle.   

Amb tot, l’ens també ha donat a conèixer dues sortides programades. D’una banda, el 17 de juliol es desplaçaran al parc aquàtic de Water World, mentre que el dia 24 visitaran PortAventura. 

FOTO: Local Jove de Can Batlle

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.