URGENT

Així han quedat les alcaldies dels Ajuntaments dels municipis veïns de Palafolls

Compartiu aquesta història

Després que el passat dissabte se celebressin els plens de constitució, els Ajuntaments dels municipis del Maresme ja coneixen els seus nous alcaldes o alcaldesses. De fet, des d’ahir van començar a ocupar el seu nou càrrec. Unes alcaldies que s’han repartit, majoritàriament, el PSC i Junts.  

Pel que fa a Malgrat de Mar, Sònia Viñolas ha revalidat l’alcaldia després que ocupés el càrrec a finals del 2021 per la renúncia de l’aleshores alcalde, Joan Mercader. L’alcaldessa va ser investida amb el suport dels cinc vots del seu grup (PSC) més els tres de MeM, encapçalat per Jofre Serret. 

A Blanes, el socialista Jordi Hernàndez ha succeït al republicà Àngel Canosa. Hernàndez ha sigut investit com a alcalde per majoria absoluta després d’assolir un pacte a quatre bandes entre PSC, Junts, Grup Blanes i Blanes Sí.

Quant a Tordera, Elisabet Megias serà la primera alcaldessa de la història del municipi. La líder de Junts per Tordera ha estat investida després de pactar amb el PSC i Més Tordera. 

D’altra banda, a Santa Susanna, Joan Campolier ha tornat a ser investit per majoria absoluta. El cap de llista d’Ara i Sempre Santa Susanna (AIS) va obtenir la majoria absoluta després d’aconseguir 6 dels 11 regidors del plenari municipal. 

Finalment, Xavier Amor governarà quatre anys més a Pineda de Mar després d’imposar-se amb una àmplia majoria absoluta a la segona força municipal del municipi, l’ERC de Mònica Palacín. Amor, pertanyent al PSC, va assolir 13 vots del total de 21 regidors electes a la localitat. 

En els pròxims dies està previst que se celebrin els respectius plens de cartipàs, on la ciutadania acabarà de conèixer l’organització definitiva dels nous Ajuntaments així com les carteres que assoliran els nous regidors. 

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit

Àmbits geogràfics