El 97,6% de les transaccions immobiliàries a Palafolls són d’habitatges de segona mà

Compartiu aquesta història

L’any 2022 es van realitzar 124 transaccions de compravenda d’habitatges a Palafolls, que correspon a un augment del 4,8% més que l’any anterior (+ 6). En aquest sentit, Palafolls ha presentat un creixement interanual molt per sobre de l’experimentat al del conjunt de municipis del Maresme (0,4%). De fet, ha exposat un increment més semblant al de Catalunya (5,8%). 

Així ho indica el darrer estudi sobre el mercat immobiliari i els moviments registrats al Maresme 2022, elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. 

L’estudi també ha revelat que el 97,6% de les transaccions de compravenda han estat d’habitatge de segona mà (122) mentre que només un 2,4% correspon a habitatge nou (3). A escala comarcal, la compravenda d’habitatges de segona mà va ser del 90,1%, mentre la compra d’habitatges nous s’ha quedat amb el 9,9%. 

PREU MITJÀ DE LES COMPRAVENDES

Pel que fa al preu mitjà de les compravendes, Palafolls és el tercer municipi de la comarca on, de mitja, el metre quadrat de l’habitatge és més barat (1.688,11 €), per davant de Dosrius (1.554,01 €) i Tordera (1.449,66 €). Concretament, el preu per metre quadrat de nova construcció és de 1.920,46 €, mentre que el de segona mà és de 1.658,32 €. En canvi, Vilassar de Mar és la localitat on la superfície, independentment de si és de nova construcció o de segona mà, és més costosa, amb un preu de 3.460,4 €, de mitjana, per metre quadrat. 

CONSTRUCCIÓ D’HABITATGE

Quant als habitatges que han començat a construir-se, Palafolls ha iniciat 6 obres, les mateixes que el 2021; mentre que n’ha acabat 9 (+7). Dos de cada tres habitatges acabats pertanyen a la categoria de cases unifamiliars aïllades, també coneguts com a xalets; mentre que un terç corresponen a adossats. En canvi, a escala comarcal s’han engegat 1.127 habitatges (+22,8%) i se n’han acabat 923 (+17,7%). Tot i que a Palafolls no se n’ha construït cap, la majoria dels immobles aixecats pertanyen a habitatges plurifamiliars en bloc (81,47%). 

Les dades han estat recollides a partir de la Direcció General del Cadastre, el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana i la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.