Territori convoca una línia d’ajuts a promotors per la construcció d’habitatges de protecció oficial de lloguer

Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

El Departament de Territori, a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, ha publicat una nova convocatòria de subvencions destinada a promotors que construeixin habitatges de protecció oficial de lloguer o cessió d’ús. S’ha previst una dotació pressupostària de 7,5 milions d’euros i es preveu que es puguin construir uns 225 nous habitatges de lloguer assequible. 

Els ajuts s’emmarquen en un dels àmbits d’actuació del Govern en matèria d’habitatge com és l’ampliació de l’oferta de pisos de lloguer social. S’hi poden acollir promotors tant si són persones físiques o jurídiques com fundacions, empreses d’economia social i les seves associacions i cooperatives, entre altres. A més, també s’hi poden acollir els ajuntaments i entitats vinculades que en depenen i que consten a les bases reguladores de la convocatòria.

A la convocatòria d’ajuts s’hi poden acollir aquelles promocions d’obra nova o gran rehabilitació que no s’hagin iniciat abans del novembre de 2022. Els promotors rebran una subvenció de 450 euros per metre quadrat de superfície útil de l’habitatge, amb un màxim de 33.750 euros per habitatge

Enguany, hi ha una novetat pel que fa a aquesta convocatòria, i és que, s’hi inclouen per primera vegada les actuacions de construcció o gran rehabilitació d’habitatges que es destinin a casos de sensellarisme. Tots els promotors interessats en presentar les seves sol·licituds les poden formalitzar telemàticament per mitjà del formulari que està a disposició dels sol·licitants al web de tràmits de la Generalitat de Catalunya, a partir del 21 de juny i fins al 21 de juliol de 2023.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.

El més llegit
Categories
Més ambits geogràfics

http://twitter.com/radiopalafolls