Blanes acull el primer Campionat d’Espanya 3 x 3 de Seleccions Autonòmiques de bàsquet

Compartiu aquesta història

Aquest cap de setmana, la Ciutat Esportiva Blanes serà la seu del primer  Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques 3×3 de bàsquet. El campionat estatal és organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i la Federación Española de Baloncesto (FEB) compta amb el suport de l’Ajuntament de Blanes. 

Fins a 19 seleccions d’U15 i U13 —menors de 15 i 13 anys, respectivament—, competiran en dues categories, masculí i femení, que correspon a més de 600 jugadors que s’allotjaran en diversos establiments hotelers del municipi. 

Durant els dos dies que durarà la competició, hi haurà fins a 256 partits, que es jugaran simultàniament en les 8 pistes de les quals disposa la Ciutat Esportiva. La fase de grups es disputarà íntegrament el dissabte. Els dos millors classificats de cada grup passaran a la fase eliminatòria i de consolació, que es disputarà el diumenge. 

Pel que fa a la selecció catalana, com a autonomia amfitriona tindrà doble representació i comptarà amb dos equips per cada categoria. Quant al cos tècnic, les dues seleccions U15 femenina estan dirigides per l’Anna Busquet, mentre que en David Planas és l’encarregat dels dos combinats masculins. En canvi, els conjunts U13, disposen de Marc Traver com a seleccionador dels equips femenins, i Marta Santiago com a entrenadora dels masculins.

El calendari i l’horari exacte dels partits es pot consultar a la seu electrònica de la FCQB. 

El Bàsquet Català fa anys que aposta per la disciplina del 3×3, amb el ja consolidat Circuit 3×3 FCQB i el Campionat de Catalunya, primer en categoria absoluta i ara amb les categories inferiors que debutaran aquest dissabte a Blanes.

Subscriu-te gratuïtament,
el butlletí de notícies cada dia al teu correu.